Най-добрите 3d принтери за 2019-та година

С всяка изминала година технологичното семейство на 3D принтерите се попълва с нови, много по-модерни устройства, които могат да се използват не само на професионално, но и на любителско ниво. Защото вече не говорим за някогашните тежки машини, струващи много пари, а за иновативни модели, които все по-бързо навлизат в нашия бит, тъй като се управляват лесно и всеки би могъл да борави с тях. Сферите на употреба на модерните  3D принтери са безгранични те са страхотни помощници, обслужващи нуждите както на големите и престижни корпорации, така и на различни дизайнери, научни работници, инженери, училища други. Нека направим кратък обзор на най-добрите модели 3D принтери за 2019 година, за да ви подпомогнем в избора на най-подходяща машина, в съответствие с вашите конкретни нужди.

Но първо трябва да направим уговорката, че следва да сте напълно наясно, точно за какво ще използвате устройството. Съществуват съществени разлики в препоръчваните характеристики, в зависимост от това дали избирате 3D принтер за битова употреба или за някоя индустрия. И все пак има някои универсални препоръки, които да следвате – например, каква е точността и скоростта на печат, какви видове материали се използват или специфични особености в механиката на модела. И така, нека видим фаворитите в класацията за последната година.

Най-добрите 3d принтери за 2019-та година
Най-добрите 3d принтери за 2019-та година

ZMorph VX

ZMorph VX е полска машина, която вече притежава солидна репутация и е един от най-търсените на пазара модели. Отличителната черта на този принтер е, че предлага изобилие от методи за производство. Също така, благодарение на своя модулен дизайн на подвижни глави, ZMorph работи с десетки различни материали за изработка, а това е повече от достатъчно, за да задоволи дори и най-взискателните професионални дизайнери, инженери или преподаватели. Моделът от следващо поколение , може да се похвали с ултра модерни решения по отношение на печата и надеждността.

VM на ZMorph е истински звяр по много причини – не само, че е здрав като скала със своята подсилена система за движение и специални функции за предотвратяване на грешки, но обработва 3D печат с двойна екструзия, а също така предлага бързо и мощно лазерно рязане и гравиране. Цената му е около 2500 евро за стандартно оборудване до 4000 евро, ако искате да го закупите с всички функции и екстри.

 Екстри:

– автоматична калибрираща система.

– двойни екструдери, снабдени с мултифункционални глави.

– затопляща се платформа за изграждане.

Най-добрите 3d принтери за 2019-та година
Най-добрите 3d принтери за 2019-та година

BuilderExtreme 1500 PRO

Builder Extreme 1500 PRO е с уникален размер за широкоформатен 3D принтер, което го изстрелва до челните места в класациите за универсална машина за всяка офис среда.

Вградените колела за транспорт на тази чудесна холандска разработка улесняват преместването на принтера в друг отдел или дори до по-трудно достъпни зони в офиса. Работата на Extreme 1500 PRO е безпроблемна поради функциите му на 7-инчов сензорен дисплей, възможността за разпознаване на нишки и UPS система, която стартира заданието за печат от точното място, ако е имало нарушения в захранването. Идеален за печатане на обекти с големи размери, Builder Extreme 1500 PRO е отличен избор за разнообразни сфери на производство и в частност в автомобилостроенето. Цената му е около 18 500 евро.

Екстри:

– Способност за нагряване на принтиращата платформа до 60° С.

– Двойни екструдери и Wi-Fi.

– Камера, която дава възможност да се наблюдава работния процес.

LC Magna

LC Magna е английска машина, създадена от Photocentric, която притежава 23,8-инчов LCD екран с 4K. Гарантира висока точност и гъвкавост, което го прави изключително подходящ за прецизно моделиране, например на стоматологични модели, инженерни прототипи и навсякъде, където се изисква огромна прецизност. Принтерът предлага обем на сглобяване 510 х 280 х 350 мм, като е в състояние да отпечата 42 плоски арки за 1 час и 4 минути и до 80 вертикални арки за 4,5 часа. Liquid Crystal Magna се предлага с доживотен лиценз на софтуера Photocentric Studio за 2 компютъра. Той е най-големият 3D принтер на базата на LCD екраните. Почиства се много бързо. Цената му е около 12 700 евро.

Екстри:

– Огромен размер.

– Впечатляваща бързина.

– Автоматично калибрираща се платформа.

– С лицензиран софтуер от производителя.

3DGence ONE

3DGence ONE е уникален 3D принтер, произведен от едноименната полска компания, който ви гарантира пълна свобода при реализиране на всякакви проекти и идеи. Използва технологията FDM и работи с повечето термопластични нишки, предлагани на пазара. Принтерът има няколко патентовани решения: система за бърза смяна на нагревателния накрайник PUSH, автоматично калибриране и автоматично компенсиране. Страхотният 3DGence ONE дизайн гарантира перфектна стабилност и най-високо качество на печата. Този принтер е идеален за създаване на прототипи с разнообразни форми.

Тъй като е оборудван с патентован нагревателен накрайник, това ни дава възможност бързо да подмените накрайника, за да коригирате печатащата нишка, или дюзата. Цената му е съвсем достъпна – около 1700 евро.

– Патентована система PUSH за бърза смяна на материала.

– Автоматично калибриране и компенсиране.

– Бърза смяна на екструдерите.

Liquid Crystal Precision 1.5

Liquid Chrystal Precision 1.5 идва от компанията Photocentric, разработила гама от 3D принтери със смола, с по-голям или по-малък LCD екран, за втвърдяване на течния материал слой по слой. Liquid Crystal Precision 1.5 и подобрена версия на LC Precision – най-достъпната в гамата. Идва със сензорен екран и изключително надеждна платформа за печат.

С малкия си размер от 380 x 350 x 580 мм и със 7-инчовия си пълноцветен сензорен екран, 3D принтерът ще се впише перфектно във всяка една офис среда. Той е проектиран със сравнително малък обем на печат – от 121 х 68 х 160 мм, в сравнение с този на течната кристална магна. Неговата точност от 47 микрона и дебелина на слоя от 25 микрона позволява създаване на впечатляващо реалистични детайли. Той е снабден със софтуера Photocentric Studio, който се грижи за всичко  – от подготовката на файла, до нарязването му на отделни слоеве. Затова не е случайно, че е толкова предпочитан при различните видове производства, най-вече в стоматологичния и бижутерския сектор.

Цената му е около 2400 евро.

– 3D принтер, проектиран с повишена точност при печат.

– Съвместим с широка гама смоли.

– Идеален за отпечатване на малки фигурки със сложни детайли.

Ако статията Ви е харесала, може да я споделите с приятели.
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *