Смарт TV box – какво може да прави и защо имаме нужда от него?

Смарт TV box всъщност представлява мини компютър, който се свързва с вашия телевизор, подобно на всеки познат DVD плейър.

Тази малка приставка е в състояние да увеличи многократно функционалността на мултимедийно устройство, предоставяйки ви възможност за пълен достъп до Интернет.

Вероятно вече сте чували за Smart TV – „интелигентните“ телевизори. Свързвайки смарт TV box към вашия обикновен приемник, той вече придобива функциите на смарт TV (вижте повече за smart TV box-овете).

Повечето модерни приемници на Smart TV box са базирани на Android 4.0, както и на по-нови версии. В момента операционната система Android е най-популярната платформа за конзолите и това е чудесно, защото сега има доста приложения в тази област.

Смарт TV box – какво може да прави и защо имаме нужда от него?
Смарт TV box – какво може да прави и защо имаме нужда от него?

Смарт TV box – два основни вида

Първият вид най-често изглежда като обикновен донгъл (компактно периферно устройство), който не надвишава размера на познатото USB флаш устройство. Този тип телевизионна приставка е свързана към телевизора чрез USB конектор или адаптер. Обикновено в такива модели телевизионни приемници е предвиден слот за микрофон, слот за карти с памет, както и USB конектор.

Вторият тип смарт TV box визуално изглежда като кутия, поради което е получил и името си. Този тип  телевизионни смарт боксове могат да бъдат оборудвани с два или повече USB порта и Ethernet конектор, което дава възможност за свързване на конвенционален мрежов кабел, като има и AV вход, вход за микрофон и слот за microSD карти с памет. Поради огромната функционалност на устройството, цената му не е малка.

Защо се нуждаем от Smart TV box?

Основната му функция е да преобразува телевизора на обикновения потребител в така наречения компютър, с който той може да сърфира в интернет, да гледа любимите си телевизионни предавания, филми, снимки, да слуша музика и не на последно място – да играе игри. Всички услуги и функции в такива телевизионни конзоли са ограничени да използват само софтуера на платформата Android.

Можете дори да свържете такава приемник към обикновен монитор и мониторът ви ще се превърне в личен компютър за секунда. Освен това, съвременните модели телевизионни конзоли вече имат голямо количество оперативна памет и 4-ядрен процесор.

Затова, Smart TV box все още ще бъде от голяма полза за тези от вас, които са активни в интернет – общуват много в социалните мрежи, често си проверяват пощата или разглеждат интересни неща в мрежата. Приставката ще помогне така да се кажа да се намали „трафика“ към домашния компютър, особено, ако е единствен и всеки от семейството иска да го ползва. С закупуването на Smart TV box всеки телевизор се превръща в компютър и то за доста по-малко пари, отколкото, ако трябва да купувате нова машина.

Ако желаете да получавате още повече качествено съдържание и полезна информация в сферата на технологиите може да се абонирате за нашия безплатен мейл бюлетин. Формата за записване може да намерите в дясно на сайта ни.

Ако статията Ви е харесала, може да я споделите с приятели.
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *