Ламборджини ще пороизвежда медицински щитове с 3Д принтер, за да ги дарява на болницата в Болоня

Световно известният италиански бранд Ламборджини се включва с борбата срещу коронавируса. За това съобщава technews.bg.

Изданието разкрива, че специализираната в производство на спортни автомобили марка започва преобразувания в завода си. Ситуиран в Сант Агата Болонезе, за да стартира производство на защитни екрани от плексиглас и хирургически маски посредством 3д принтер.


На ден ще се правят по хиляда маски, които ще отидат за нуждите на болница Сант Орсола-Малпиги в Болоня, за борба срещу коронавирусната инфекция. Предвидено е да се произвеждат дневно и 200 броя медицински щитове. Това ще бъде направено с помощта на 3Д принтер, предназначени за създаване на специални въглеродни влакна.


В похвалната инициатива е ангажиран персоналът на Ламборджини, който по принцип е специализиран в създаване на дизайна на автомобилите Lamborghini и тяхното специфично оборудване.

Ламборджини ще пороизвежда медицински щитове с 3Д принтер, за да ги дарява на болницата в Болоня
Ламборджини ще пороизвежда медицински щитове с 3Д принтер, за да ги дарява на болницата в Болоня


Решението на италианския бранд е приветствано от властите на регион Емилия-Романя. Инициативата ще бъде проведена съвместно с Катедрата по медицински и хирургически науки на университета в Болоня. Медиците ще контролират качеството на защитните средства, преди те да бъдат разпределени по предназначение.


По повод инициативата, председателят и главен изпълнителен директор на Automobili Lamborghini – Стефано Доменикали, заяви, че от компанията не могат да останат безучастни към спешната ситуация и държат да дадат своя личен принос в борбата срещу пандемията. Сътрудничеството между Ламборджини и болницата Сант Орсола-Малпиги е дългогодишно. Тъй като точно това лечебно заведение провежда здравни програми и консултации за работниците на компанията. Както и подпомага изследователските проекти, които брандът развива. Това е и причината сега, в условията на криза, те да бъдат подпомогнати с дарения на защитни продукти, направени чрез 3д принтер.


Той допълни още, че от Ламборджини са взели твърдо решение и искат да направят максималното за спечелването на битката със смъртоносната зараза.Както и че за да стане това реалност, всички трябва да обедят своите сили и да се подкрепят.


Припомняме също, че в подкрепа на всички, пострадали от КОВИД 19, както и за окуражаване на цялото италианско общество. Компанията е организирала осветяване с цветовете на италианското знаме на историческите сгради на централата в Сант Агата Болонезе.

За още интересни и полезни статии в сферата на технологиите може да се абонирате безплатно за нашия мейл бюлетин!

Ако статията Ви е харесала, може да я споделите с приятели.
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *