Как да добавим материал в SolidWorks

Както в миналата статия споменахме днес ще опишем, как да добавим материал в SolidWorks, както и как да оцветим нашата кутия от миналия път, може да прочетете повече от тук „Как да направим кутия в SolidWorks„.

След като сме стартирали SolidWorks отваряме part-a за да го довършим.

Маркираме с мишката функцията за материал, която се намра под Annotations. Кликаме с десен бутон и избираме Edit Material.

Стъпка 1
Стъпка 1.

Сега трябва да изберем нашият материал в коя категория ще се намира и там да го добавим. В случая избирам да е в папка Plastic. Кликам с десен бутон и избирам New Material.

Как да добавим материал в SolidWorks. Стъпка 2
Как да добавим материал в SolidWorks. Стъпка 2

Отваря се прозореца който виждате на снимката и попълваме данните за материала. Тези данни съм ги взел от Интернет, за примера са напълно достатъчни. Ако искате стойностите да са точни, може да направите по-подробно проучване.

Стъпка 3
Стъпка 3

Потвърждаваме с Apply и вече сме готови с въвеждането и задаването на материала. Следваща стъпка е да оцветим детайла с желан от нас цвят. За целта кликаме на менюто показано на снимката.

Стъпка 4
Стъпка 4

Избираме Edit Appearance… и след това маркираме всички повърхнини, които искаме да оцветим с избрания от нас цвят. В нашия случай всичките външни страни ги маркираме, както е показано на снимката.

Стъпка 5
Стъпка 5

Потвърждаваме с натискане на зеленото тикче и сме готови. Вече зададохме материал в SolidWorks и оцветихме нашият 3D детайл – Кутия.

Ако всико е наред, вашата Кутия.stl би трябвало да изглежда като на снимката.

Как да добавим материал в SolidWorks
Как да добавим материал в SolidWorks

В днешната и в миналата статия ви описахме, как да направите 3D модел на Кутия в SolidWorks, как да добавите материал и как да оцветите жените от вас страни с подходящия цвят. Ако искате да се усъвършенствате в работата със SolidWorks може да си закупите ръководството на Мат Ломбард – SolidWorks – том 1: Овладяване, то е подходящо както за начинаещи така и за напреднали. Цената му е 33,00 лева. КУПИ СЕГА!

Ако статията Ви е харесала, може да я споделите с приятели.
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *