Прахосмукачки на батерия – по-добрият избор през 2021

Така наречените прахосмукачки на батерия представляват модерни, практични и забележително функционални устройства, с които почистването не само не дотежава, но и може дори да се превърне в приятно забавление.

Въпреки това една част от хората все още предпочитат да ползват класическите модели прахосмукачки, вярвайки, че са по-ефективни и като цяло по-надеждни. Но наистина ли е така?

За да отговорим на този въпрос ще разгледаме основните характеристики на безжичните прахосмукачки.

С какво модерните прахосмукачки на батерия печелят потребителско доверие?

Да, те все още не са така популярни като кабелните, но тенденцията е това бързо да се промени. Истината е, че на този етап не всеки е наясно с принципите на устройството и неговите възможности.

Безжичните прахосмукачки са ефективни и лесни за употреба

Ако трябва да коментираме мощността на засмукване, тези устройства не се различават кой знае колко от кабелните си „събратя“, но за сметка на това са далеч по-маневрени. С тях можете да почиствате абсолютно навсякъде, дори и наблизо да няма електрически контакт – нещо, което не може да се каже за конвенционалните модели.

Почиствайте автомобила си бързо и с лекота

Безжичната прахосмукачка може да се използва без проблем за почистване интериора на автомобила.

Ако заложите на модел 2 в 1 ще може да използвате функцията мокро почистване без необходимост от свързване към електрическа мрежа. Това означава, че почистването може да се осъществява както вътре, така и извън апартамента – например в гаража. 

Модерните прахосмукачки на батерия не заемат почти никакво място

Вертикалният дизайн и специфичните характеристики на безжичните прахосмукачки им дават едно огромно предимство пред останалите – тяхното съхранение е много по- лесно. Те заемат много по-малко място, не повече от един обикновен моп за почистване.

Ако трябва да подредим предимствата на тези модели, списъкът би изглеждал така:

  • Мобилност
  • Повишена маневреност
  • Лесно съхранение – заемат много малко пространство
  • Икономия на ток
  • Практичност
  • Лекота на употреба поради по-ниското тегло
  • Достъпна цена
Прахосмукачки на батерия - по-добрият избор през 2021
Прахосмукачки на батерия – по-добрият избор през 2021

Къде е по-удобно да се използват прахосмукачки на батерия, отколкото стандартни кабелни модели?

Като се има предвид факта, че вертикалната прахосмукачка не се отличава значително по мощност тя е чудесен избор за почистването на всеки дом. Може да се използва всеки ден като средство за предотвратяване на замърсявания и прах. Това е особено удобно за тези хора, които са собственици на по-компактни жилища.

За едностайни апартаменти или студийни апартаменти изправената прахосмукачка лесно ще се превърне в основното почистващо устройство, на което винаги можете да разчитате. Ако подът е покрит с ламинат или килим, вертикалната прахосмукачка на батерия ще ви свърши отлична работа.  Разбира се, към приложенията на безжичната прахосмукачка следва да добавим още и почистване на други външни повърхности, включително и автомобила.

Как да изберем безжична прахосмукачка през 2021 година?

За да изберете безжична прахосмукачка, която да се справи необходимите задачи, трябва да проучите следните параметри и характеристики:

  • Мощност на засмукване – по-силният двигател завърта работните елементи по-ефективно и прахът се засмуква по-добре. 
  • Капацитет на контейнера за прах- безжичните модели прахосмукачки се използват по-често като електрическа метла, например за случайно почистване на малки обеми. В този случай е достатъчен прахоуловител с обем 0,3-0,5 литра. 
  • Тип батерия  – литиево-йонните батерии имат добър капацитет – зареждат се бързо, а  се разреждат бавно. Те се считат за най-добрите.

(Спонсорирана статия!)

Ако статията Ви е харесала, може да я споделите с приятели.
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *